A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) gyűjteményéből 77 válogatott filmet tett elérhetővé bárki számára. A válogatásban csupa szórakoztató, elgondolkodtató, emlékezetes film- és televíziófelvételt találhatunk.

Csak néhány cím ízelítőül: A Pál utcai fiúk 1968-ból, Valahol Európában 1947-ből, Stúdióbeszélgetés Horn Gyulával a szovjet haderőcsökkentési bejelentésről (1988), Öveges professzor és Heki kutya, Nagy Imre temetése, a Magyar Világhíradó több adása a harmincas évekből, úgy mint Horthy köszöntése nevenapján (1931), szilveszter éjszaka Budapesten 1935-ben, és még sorolhatnám. Tehát egészen 1931-től, a Magyar Világhíradó adásaitól a 2006-os Megasztár döntőig szemezgethet mindenki saját kedve szerint a listából. Egy egyszerű regisztrációval pedig több ezer órányi filmarchívum nyílik meg előttünk. Már ha szeretünk tátott szájjal igazi filmínyencségeket nézni.:) Persze, akit a televízióműsorok korábbi adásai érdekelnek, az is jó helyen jár, ha a NAVA oldalát böngészgeti, hiszen a Duna TV és a TV2 szinte összes ismertebb műsora is megtalálható a palettán.

A bejegyzés trackback címe:

https://angyalicsacsogas.blog.hu/api/trackback/id/tr30833811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gery Greyhound // · http://www.bestofgyurcsany.hu 2008.12.22. 11:53:35

Na, ez egy jó nagy kamu, úgy ahogy van.

Először is: regisztráció után sem tudod megnézni az archívumot, csak keresni tudsz benne és belenézhetsz. Ami úgy működik, hogy felinstallálod a gépedre a világ második legszarabb videólejátszóját (Real player) és hozzá társítod a PHP kiterjesztést (mindkettőért fejlövés járna), és a nava oldaláról letöltött PHP fájlt megnyitva valahogy streameli a cuccot, de nem az egészet, csak egy fél perces részletet. 128kbps "minőségben".

Ha meg akarod nézni a Duna/TV2/M1 stb régebbi műsorait, ahhoz el kell menned egy NAVA pontba, pl egy iskolai könyvtárba, ahol körülötted vihogó 12 évesekkel megnézhetsz bármit, de letölteni nem lehet.

Így ebben a formában a NAVA egy iszonyatosan nagy hülyeség, filmek vannak torrenten is, engem leginkább a régi (1989-2006) híradók érdekeltek volna úgy, hogy otthon nézhetem kényelmesen.
süti beállítások módosítása